om att leva idag

Det är något som jag själv vet att jag behöver jobba på, att vara närvarande här och nu.. Jag är ofta lite längre fram i tiden, om inte bakåt! 
Men idag har jag fått mig en tankeställare,  istället för att oroa mig över saker i framtiden och ödsla energi på något som jag tror ska hända, som sen inte händer iallafall.. Eller att leva i det förflutna,  älta saker som har hänt, vad gjorde jag för fel? Hade jag kunnat göra annorlunda?  Borde jag gjort så istället? Tänk om jag aldrig hoppat på dedär tåget? Eller om ja hade öppnat mig istället för att vara stängd? Vet ni?? Det spelar absolut ingen roll, du kan inte på nått sätt påverka det som hänt, och du kan inte leva i framtiden, den enda tid du faktiskt kan leva i är nuet,så VAKNA! Gör ditt bästa just nu, behöver du säga förlåt till någon så gör det, behöver du rensa bort människor ur ditt liv så sätt igång, säg rätt saker, lär dig av dina misstag å lärdomar och agera så att ditt liv blir bättre utifrån vad DU gör NU!! 

Å vet ni...när onda tankar och känslor knackar på dörren,  le och släpp in dom, skjut de aldrig ifrån er..jaha, kommer ni igen.. Å gissa, de försvinner lika fort som de kom.. Men om man inte släpper in utan skjuter de ifrån sig, stänger dörren..då kommer dom stå där ute å bonka å bonka på själens dörr.. Å säkert hämta fler medhjälpare tills dom tillslut gör inbrott. 

Ibland är jag inte närvarande, jag kan dricka min kopp varm choklad..efter ett tag tittar jag i den tomma koppen å funderar över vem som drack upp chokladen...det va ju jag, men njöt jag av den?! Nää!,  jag satt å tänkte på annat!
  Tänk sen när ja sitter 80 år gammal å tittar tillbaka på mitt liv? Å funderar över vem som levt det.. Det va ju jag, men njöt jag av det? Va jag närvarande?!



flashback

Jo visst är det så, att den här tiden på året tar sönder mig. 
I fredagskväll satt ralle här hemma med oss i soffan, å ja tänkte inte mer på det..men sen börja klockan närma sig tolv och hela min kropp kände nånting, kände igen situationen..Å då kom jag på att för exakt ett år sedan, samma tid å dag satt ralle i den soffan när min telefon ringde.. - Din mamma är påväg med ambulansen till ryhov, det vore bra om du kunde åka upp och möta henne där... Så har dom aldrig sagt innan,  att ja ska möta henne! å inte visste jag att ja den natten skulle få uppleva en mardröm.. Men hon kämpade på en vecka till, och denna veckan i år, känns det som att jag får återuppleva allt igen. Mörkret, årstiden, allt påminner mig.  Samma tid förra året låg även pappa på sjukhuset, å det gör han i år med..allt är sig likt utan att hon inte är här. 
Usch.  Och jag känner inte ens för att försöka vara stark. 

när luften går ur än

Läste igenom ett gammalt block innan där jag skrivit: känner verkligen för att skriva men vet inte vad jag ska säga. Å exakt så känner jag nu. Vissa dagar i livet bara flyger förbi,  andra dagar får man kämpa sig igenom. 

Mardrömmar

Efter en natt full av mardrömmar är jag helt slut! Å så skola på det, känner mig som en zombie..  Har gått upp, klätt på mig, ätit Frulle, borstat tänderna, och lagt mig under täcket ingen, här ligger ja å väntar in tiden tills jag måste springa till skolan! Om exakt 3 minuter :) 




American history X

Jag har sett många bra, givande filmer det senaste! Juryn, a time to kill- så himla himla bra å fin film!! 
Sen såg jag å Christoffer en film som hette frukostklubben häromdagen, i den filmen va budskapet bättre en filmen, men en tankeställare film! Och nu ikväll har jag kollat på en film som heter american history X, som handlar om hatet mellan svarta och vita! En fantastisk film! Den fyllde mig men så mycket känslor, som jag nu har svårt att få ut i text, så se den! 



ÄLSKAR FILMER SOM GÖR MIG TILL EN BÄTTRE MÄNNISKA!! 


November

Baby its cold outside!! 

Detta är en riktig skitmånad, mörkrets månad, även sorgens månad!  
Man får göra allt man kan för att vara ett ljus i varandras liv !! 
Det sägs att ensam är stark, de må hända..men tillsammans är man starkare!!  Och ibland känner man inte ens för att vara stark, då kan någon annan vara stark åt än :) 

Ikväll har jag lagat tacopaj, tänt massa ljus i vårt mysiga hem, å nu väntar jag på att Christoffer ska komma hem, sätta sig jämte mig under filten å kolla på nån kul film å äta :) 

Skola imorgon , efter en veckas lov!:) 







 
Det har varit en känslostark helg, men så vacker med alla tända ljus, finaste jag vet! Är SÅÅ glad för att jag har en kille som vill titta på ljusen med mig :) 
Så har vi varit på linneas grav , det är så fint där!!  Även mamma har vi varit hos <3 

RSS 2.0